Sunday, May 5, 2013

PRU 13...

Assslamualaikum...

Hari ni 5.5.2013 sekali lagi rakyat Malaysia diberi peluang mengundi untuk membuat memilih kepimpinan bagi tempoh 5 tahun yang akan datang..Dari beberapa hari yang lepas macam-macam perasaan ade untuk tunggu hari mengundi ni..nervous opkos la..tak sabar..macam2 lagi la..Tahun ni tahun kedua aku berpeluang untuk mengundi. Alhamdulillah...

Dalam pukul 8.15 pagi aku, adik ngan abang dah gerak ke lokasi mengundi...plan asal nak pegi dekat-dekat tengahari tapi takut bersesak-sesak pulak.so, tukar plan..pegi awal pagi...Lokasi mengundi kitorang kat Sek. Keb.Sg.Nibong. Sekolah lama aku tu..lama tak jejakkan kaki kat sekolah ni. 

Tu tempat assembly time sekolah dulu

Sampai je kat sekolah tu,kitorang terus beratur kat saluran yang ditetapkan. Kami bertiga kat saluran 3 ler...hehe

Tak jauh dah...

Pegi ngan dua orang bodyguard ni....hehe

Makcik sebelah rumah mak...kat line saluran 2...agak2 die undi ape eh..hehe

Dah berbaris lebih kurang 10 minit, makanye dapat slip untuk pegi ke bilik pangkah memangkah....

Ini slip saye...bertambah nervous...huhu

Nak hilangkan sikit nervous ni, kami 
sempat berposing dulu.....hehee

Smile...

Nak jugak..
Yang berbaju hitam: abang aku..tgh2 tu kakak aku..die dah selamat undi..tu yg tayang calit tu...yang baju biru:adik....

Akak aku tu die pegi undi awal lagi dari kitorang sebab die nak terus balik johor.husband die nak undi kat sane...agak2nya akak aku undi ape ye...emm..

Sesampai je kat bilik saluran 3..aku suh bodyguard2 aku masuk dulu..tetiba seram sejuk plak badan ni...ceh! Macam nak jawab peksakan...Dalam aku sibuk melayan nervous aku tu, tetiba guard yang kat luar tu kate..."masuk cik....". Aduh...gabranye...

Masuk je dalam bilik tu, bagi ic ngan no.slip..pastu sesi calit mencalit...last part, diorang bagi kertas undi...bile dapat je kertas undi tu..aku terus berdoa semoga aku tenang dan fokus dengan pilihan aku..sebab takut tersalah pangkah....

Ni la bukti calit biru yang menandakan aku telah selamat mengundi...takde plak dakwat kaler pink kan..klau ade nak calit 10 jari ni pon tak pe...hehe...katenye ambik mase 2 ke 3 hari gak nak hilang...emm..betul ke ye...

Selepas 2 jam pakai calit......

Aik...dah hilang da..tu tak tenyeh2 sangat ngan sabun betul2 tu...dakwatnye tu hilang sebab aku tolong mak basuh ikan dan udang untuk masak tengahari...achanertu....!!!!

Ape pun tak kisah la pasal calit dakwat tu..sebab diorangkan dah buat kerja..nak komen lebih2 pon tak guna gak...yang penting aku dah jalankan tanggungjawab aku untuk mengundi....

mood : time apdet blog ni tengah suspen sebab nak tunggu keputusan penuh undian hari ini....huhu


2 comments:

Mariambebakar said...

SAlam,
Teringin kenal.. Terasa nak kongsi kisah kehilangan insan tercinta..

zue_ra said...

Salam perkenalan...
boleh je...seronok dapat kenal ngan awak...klu awak sudi nak share..sy bersedia utk dgr...
sharing is caring right!!...

background