Friday, July 19, 2013

GLA Complex Shaklee


 Assalamualaikum..

Salam Ramadhan...hari ni da pon masuk 10 ramadhan..maknanya fasa yang pertama menyambut ramadhan dah sampai penghujungnye. da bersediakah untuk ke fasa-fasa seterusnye? fasa dipertengahan ramadhan..dan fasa dipenghujung ramadhan..? tepuk dada tanye iman masing2 okeis..

Entry kali ni nak story sikit tentang 1 produk shaklee yang sesuai untuk kaum lelaki dan wanita..Opss..!! sebelum tu lupe nak kabor...I`m your Shaklee Independent Distributor now..hehe..so, dan jadi distributor ni rase terpanggil untuk introduce produk shaklee yang best-best ni..

Berbalik pada tajuk entry GLA COMPLEX SHAKLEE...

jom kenal-kenal apa itu
 GLA COMPLEX SHAKLEE....

Gamma Linoleik Asid (GLA)
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *


Gamma Linoleik Asid (GLA) membantu menstabilkan hormon wanita, sekaligus membantu mengurangkan pengeluaran sebum yang menyebabkan jewarat. 

Fungsi & khasiat GLA Complex:
  •  Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  •  Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Untuk fungsi saraf
Banyakkan manfaatnya untuk badan kita..

Jom cube.....!!

HARGA ISTIMEWA pada bulan JULAI hubungi:

Azura Hamid
Shaklee ID No : 955304
call/sms/wassup : 019 - 3967189
FB: https://www.facebook.com/azura.hamid
emel: zuera2411@gmail.com

Sunday, May 5, 2013

PRU 13...

Assslamualaikum...

Hari ni 5.5.2013 sekali lagi rakyat Malaysia diberi peluang mengundi untuk membuat memilih kepimpinan bagi tempoh 5 tahun yang akan datang..Dari beberapa hari yang lepas macam-macam perasaan ade untuk tunggu hari mengundi ni..nervous opkos la..tak sabar..macam2 lagi la..Tahun ni tahun kedua aku berpeluang untuk mengundi. Alhamdulillah...

Dalam pukul 8.15 pagi aku, adik ngan abang dah gerak ke lokasi mengundi...plan asal nak pegi dekat-dekat tengahari tapi takut bersesak-sesak pulak.so, tukar plan..pegi awal pagi...Lokasi mengundi kitorang kat Sek. Keb.Sg.Nibong. Sekolah lama aku tu..lama tak jejakkan kaki kat sekolah ni. 

Tu tempat assembly time sekolah dulu

Sampai je kat sekolah tu,kitorang terus beratur kat saluran yang ditetapkan. Kami bertiga kat saluran 3 ler...hehe

Tak jauh dah...

Pegi ngan dua orang bodyguard ni....hehe

Makcik sebelah rumah mak...kat line saluran 2...agak2 die undi ape eh..hehe

Dah berbaris lebih kurang 10 minit, makanye dapat slip untuk pegi ke bilik pangkah memangkah....

Ini slip saye...bertambah nervous...huhu

Nak hilangkan sikit nervous ni, kami 
sempat berposing dulu.....hehee

Smile...

Nak jugak..
Yang berbaju hitam: abang aku..tgh2 tu kakak aku..die dah selamat undi..tu yg tayang calit tu...yang baju biru:adik....

Akak aku tu die pegi undi awal lagi dari kitorang sebab die nak terus balik johor.husband die nak undi kat sane...agak2nya akak aku undi ape ye...emm..

Sesampai je kat bilik saluran 3..aku suh bodyguard2 aku masuk dulu..tetiba seram sejuk plak badan ni...ceh! Macam nak jawab peksakan...Dalam aku sibuk melayan nervous aku tu, tetiba guard yang kat luar tu kate..."masuk cik....". Aduh...gabranye...

Masuk je dalam bilik tu, bagi ic ngan no.slip..pastu sesi calit mencalit...last part, diorang bagi kertas undi...bile dapat je kertas undi tu..aku terus berdoa semoga aku tenang dan fokus dengan pilihan aku..sebab takut tersalah pangkah....

Ni la bukti calit biru yang menandakan aku telah selamat mengundi...takde plak dakwat kaler pink kan..klau ade nak calit 10 jari ni pon tak pe...hehe...katenye ambik mase 2 ke 3 hari gak nak hilang...emm..betul ke ye...

Selepas 2 jam pakai calit......

Aik...dah hilang da..tu tak tenyeh2 sangat ngan sabun betul2 tu...dakwatnye tu hilang sebab aku tolong mak basuh ikan dan udang untuk masak tengahari...achanertu....!!!!

Ape pun tak kisah la pasal calit dakwat tu..sebab diorangkan dah buat kerja..nak komen lebih2 pon tak guna gak...yang penting aku dah jalankan tanggungjawab aku untuk mengundi....

mood : time apdet blog ni tengah suspen sebab nak tunggu keputusan penuh undian hari ini....huhu


Thursday, February 28, 2013

Wajarkah.....???

Assalamualaikum...


Korang kenal tak ape tu..klu tak kenal meh montot bagi rase..bile dah rase insya Allah kenal n sure ingat sampai bile2 kan...lebih2 lagi kalau tinggalkan parut..Aku dulu zaman sekolah macam pernah kena..tapi tak selalu la..maklumlah budak baik...kihkih..

Sebenarnye kalau nak tahu, aku baru je benda alah tu semalam..murah je harganye 0.80 sen satu..Asalnye aku macam malas nak simpan atau nak beli benda tu sebab takut macam kejam sgt kat anak3..satu lg takut nak merotan je kejenye...Kat sekolah plak zaman sekarang ni sebut je rotan, mak bapak melenting sampai leh jd kontrovesi la..

Nak tau tak cane aku boleh terjebak beli rotan ni...? Klu tak nak tau aku nak citer gak...ade satu hari ni aku terjumpa member lama  time keje kat PJ dulu..Dah lama tak jumpe, banyak la sembangnye...antara yg kitorg sembangkan pasal anak masing-masing....pastu aku share la pasal perangai anak aku no. 2 tu yang sungguh bertuah..pastu dia suggestkan  kat rumah kena ade rotan..aku tanye apesal plak..? Dia kate kalau nak didik atau ajar anak, rotan tu mesti kenakan sikit kat kulit anak...die kate bukan tujuan nak pukul tak tentu pasal, untuk wat pengajaran je..Die kate, die dapat ilmu ni dari seorang kawan die yang guna kaedah ni..alhamdulillah berkesan dan anak2 nye dgr kate..Pastu beria2 la die suh aku cube ngan beli rotan tu..kwn aku pun ade gak rotan kat umah..feedback nye anak2 dengar kate.....emm..aku pun tak tau..fakta ke outa..nak cube punye pasal aku pun beli rotan tu..

Tergantung kat dinding.....

Setakat aku  da ade rotan kat umah ni..mulut aku da kurang nak membebel suh anak2 mandi ke..ngaji ke..solat ke..wat home work ke..bile aku pegang je rotan terus diorg buat...hebat gak aura rotan ni...Dulu klu aku pegang hanger..masing2 wat tak layan je bile aku suruh....itu la 1 kesan yang aku rase ok....

Emm...walaupun aku dah beli rotan ni..aku masih samar2 lagi sebenarnye sama ada wajarrkah aku ade rotan kat rumah....

Mohon share la pandangan kalau ade yang sudi nak share....

Tengkiu....

Tuesday, February 19, 2013

Zariya Kids T-shirt Muslimah Part 1..

Assalamualaikum...

Hari tu entry Tshirt muslimah orang dewasa..Sekarang nak entry t-shirt muslimah Zariya Kids yang sweet dan cantik..meh cuci mate..kalau kenan inform kat kite eh...hehe

Code : ZC 2013

Price ~ 4, 6 ~ :RM32.00
Price ~ 8, 10, 12 ~ :RM35.00

Material : 100% Cotton
Color : Pink with printed
 
Code : ZC 533 D

Price ~ 4, 6 ~ :RM32.00
Price ~ 8, 10, 12 ~ :RM35.00
Material : 100 % Cotton
Color : Green with Stripe
 
Code : ZC 533 C

Price ~ 4, 6 ~ :RM32.00
Price ~ 8, 10, 12 ~ :RM35.00
Material : 100 % Cotton
Color : Purple with Stripe
Code : ZC 533 B

Price ~ 4, 6 ~ :RM32.00
Price ~ 8, 10, 12 ~ :RM35.00
Material : 100 % Cotton
Color : Black with Stripe
Code: AK 142 B

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK WITH FLORAL DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 145 C

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK FLORAL DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 147 B

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK WITH RUFFLE DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 147 A

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK WITH RUFFLE DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 147 B

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PINK WITH RUFFLE DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 148 A

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : PURPLE WITH FLORAL DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)
Code: AK 149 A

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : RED WITH NAVY POLKA DOT
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 8,10,12 (RM35.00)
Code: AK 149 E

MATERIAL : 100% COTTON
COLOR : ORANGE WITH CREAM POLKA DOT DESIGN
Size : 4, 6 (RM 32.00)
Size : 12 (RM35.00)

Cantek, selesa dan sopan.....hehe

Sunday, February 17, 2013

Chocolate Moist Cake...

Assalamualaikum...

Sekarang ni tiap petang mesti hujan. Bile time hujan-hujan ni, mula la pewot ni asyik lapar jer..terutama anak2 aku ni la..lepas makan tengahari diorg mntk laksa..dah abis makan laksa, nak kek coklet plak...hadoi..sabar je la..apsal diorg tak kenyang2 ni...

Untuk tak menghampakan anak2..aku buatkan jugak la..walaupun letih sikit sebab dari pagi tadi asyik dok kat dapur jer...huhu..entry ni aku tak mo share pic laksa yang aku buat sebab lupe nak snap dan da abis pon...Nak story pasal Kek coklet lembab kukus...umah aku tak ade oven..so, kukus je lah....kalau ikutkan resepi yang aku buat ni nak bakar pon boleh juge....

Chocolate Moist Cake...nyummeeee....

Texture dlm kek yang lembab....
chocolate ganache yg meleleh sampai ke lantai meja..hihi....

Sedia untuk dimakan...hehe

Marvelous....!!!!

Budak Ni ler yang tak kenyang2 n suke mengoder...

Dah dapat kek coklet baru die senyap...pastu saje aku tanye nak mama masak ape lagi..Die kate abih kan kek coklet dulu..hehe..dah kenyang la tu....

P/s: resepi aku tak share kat sini..klu ade yang nak resepi, nnti aku buat kat entry lain ye...

Friday, February 15, 2013

Birthday Party Hani...

Assalamualaikum...

Kejap je da masuk bulan Februari untuk tahun 2013. Sat lagi bulan Mac plak akan muncul. Hai..Cepatnya masa berlalu..ni nak apdet citer yang lama terperam kat dalam draft...tak terpublish-publish..hehe. Story pasal besday party my cute lil princess..bile  ???

Tarikh : 2.2.2013 (13 hari yang lepas..)
Tempat : kat umah mak jew...

Layan gambar je la..nak ngomel pon da dah tak best...layan...!!!!

Ucuyanti Home made cake...kemain die sekarang rajin buat kek..
kek ade buah strawbery ni fevret anak3 aku...

Seriously, kek ni memang sedap..Bukan nak puji adik sendiri..tapi memang sedap..Hari tu besday anak die, siap ade yang nak tempah lagi sebab sedap...Kredit la tuk ko Ucuyanti....Meh Zoom in bahagian dalam kek ni..

Kek span oren..nyum..nyum..

Selain kek..ada buat menu sampingan untuk kudap-kudapan..

Emm.. macam-macam ada..Crepe doyan pun ade..tu Ucuyanti gak yang bikin..aku tukang ngapp...hehe..

Asyik post gambar makanan je kan..Meh tengok gambar besday gurl ni...

 Happy Birthday To You Sayang....

Besday gurl...

 Happy Family.....

 Masam..sebab makan buah stoberi...

Potong kek dah..makan dah...bukak hadiah plak....

Ini hadiah Hani tau....


Ini Farihin yang bagi...Menan doktor2..tq

Ini plak, dari kakak Hanna...note book...tq


Yang ni iju noi yang bagi..pyjamas..tom n jerry..tq

Haa...yang ni spesel from mama..shampoo mama carries...hehe..shampoo fevret Hani...ni bukan kedekut tau tapi belikan ape yg die suke..klu abis mama belikan lagi..hhehehe

Dah pas abis bukak hadiah..budak kiut ni memcekik lagi...

Hmm..itu ler secebis kenang sambutan hari  lahir Hani...Untuk anak mama Nur Hani Hafeezah bt Mohd Fitri....

Hani permata hati mama..walaupun lahirmu tanpa ayah disisi..mama yakin dan percaya Hani akan menjadi lebih kuat dan cekal daripada mama..Jadilah anak yang solehah..anak yang taat perintah Allah dan Rasul...serta selama-lamanya mama akan doakan hidupmu diberkati dan dirahmati Allah selalu..insya Allah....

LOVE YOU SAYANG....!!!






Friday, January 25, 2013

Macam-Macam Hani...

Assalamualaikum...

Nak merakamkan gelagat Hani dalam usia hampir 3 tahun..

video
Baca al-fatihah..tapi perlu perbaiki..


video
Lagu ram-ram pisang..neneknye ajor...


video
Apo Kono Eh Jang versi Hani...

video
Lagu Anak Nabi Kite..

video
Doa Dhuha...

Selamat mendengar...hehe






Sunday, January 20, 2013

Gold Coast Morib Water Theme Park Resort...

Assalamualaikum...

Beberape hari ni terhenti jap apdet belog...bukan sebab busy ke ape..sebab M.A.L.A.S....padahal bukan susah pun nak apdet..maklumat sume dihujung jari tinggal nak ke tak nak...okey la.Hari ni aku bersiaran dari Banting, Selangor..kena tulis selangor..kot2 ade silent reader tak tau Banting tu kat mane kan..(ade ke yg baca...hehehe). Aku stay sini sebab ade kenduri kawen umah nenek sedara kat sini. 

Petang semalam abis tolong rewang ape yang patut aku ajak anak3 pegi Gold Coast Morib Water Theme Park Resort. Dari umah nenek aku tu lebih kurang 20 km jer...Seronok kemain anak3 aku kalau kata nak pegi mandi manda..sebab sktiviti yang paling diorang suke....berendam.....

Best....


Ya Allah serabainye rambut Hani....

Briefing dulu sebelum mandi...maklumlah..aku sorang yg nak mantau..hihi

Hanna and Hani...

Hanna..Farihin..Hani..

Hani lagi...hehe..

Dan Hani....:)

Banyak gambor Hani sebab budak yg 2 orang lagi tu jauh sikit dari aku..
Aku tak boleh nak tinggalkan Hani..Hanna ngan Farihin tak pe..insya Allah pandai jaga diri..itu pun aku tengok-tengokkan  jugak dari jauh.

Dah puas mandi, lapor la plak ye.....



Puas jugak la diorang mandi manda kat situ..Dari kul 4.00 sampai kul 6.00 petang..Tak byk snap gambar time mandi sebab aku pun mandi gak..hehehe.
Lepas mandi posing lagi buat kenang - kenangan....








Banyak tolong aku jaga adik2..thanks kakak....


Hai mama...

Nak jugak...amik sendiri..siankan..huhu


Last picture sebab pastu bateri phone pun abis....huhu..

Happy sangat bile dapat buat anak3 happy..
Lain kali kite menginap kat sini ye anak3..
mesti lagi syiokkkkk...!!!!!






background