Friday, March 30, 2012

Selesai Sudah Berbengkel


Alhamdulillah..berjaya jugak aku dan teman-teman menyudahkan  bengkel iso kali ni..Dah nk balik baru terasa keletihannya...adoiyai..tak sabar nak jumpe anak3 yang cumil tu..kesian anak3 aku.. dah la demam, kena tinggal plak tu. Mak aku la yg take over jage diorang..terima kasih ye mak....huhu (Emo plak....).

 Sebelum balik,ada Majlis Penutupan merangkap Majlis Perpisahan Mantan Timbalan Pengarah JAIS, Ust. Ali b. Mohamad yang bertukar ke JAKIM


Yang tersenyum itu, Mantan Timbalan Pengarah JAIS


Sesi penyampaian Sijil dan Hadiah..


Sijil kami..

Prosedur tak sempat nak diedarkan sebab ada beberapa masalah teknikal...tak pe la yang penting kitorg punye prosedur dah selesai dan dah hantar kat urusetia...hekhekhek..

Good Bye Quality Hotel...


Thursday, March 29, 2012

Bengkel MS ISO ( Part two)...

Assalamualaikum..

2nd day @ quality hotel, shah alam...gigih nak menyiapkan prosedur sebab esok nak kena buat edaran pada setiap bahagian dan PAID..harap2 siap la...Emm..maleh la nk citer sgt psl bengkel tu..nnti stress..haha.citer bab mkn lagi best kn..kn..kn..

Biasenye, aku klu dok kt hotel ni bab brekpes paling aku suke...macam2 menu ade..ikutkn nafsu makan memang nak ambik semua. Tapi tak kan nak ambik semua. Tak terlaratnya nak makan. Lastly aku decide nk ambik ni je...


Bismillah...


 Puding Roti Bersos Kastard..nyum..nyum..


Teman makan...

Itu cerite bab brekpes...time lunch temanye selera kampung. memang kena la selera aku sebagai orang kampung...hahaha..


Marvellouss la...siap ade sambal belacan lagik...

Style makan kat hotel ni longgokkan satu pinggan...sebab buffetkan, malas nak bangun 2 3 kali...segan pun ade....ahakssss...

Habis aje berbengkel, aku dan teman - teman aku tu pergi ler ronda-ronda sambil release tension dan window shopiing dikawasan berhampiran hotel tempat aku menginap..hotel quality ni memang strategik tempatnya. Dikelilingi dengan tempat-tempat yang menarik...Kesempatan itu, petang semalam ronda kat PAS (Plaza Alam Sentrel), ari ni nak pegi ronda kat tempat ni plak...layan....


Sempat bergambor dulu...


Hasil tengok-tengok..rembat lipstik, lipliner ngan mascara Elianto
adus terjebak...

Cukup la dulu untuk penutup 2nd day ni...sok aku sambung lagi untuk last part ye

c u..

to be continue...








Tuesday, March 27, 2012

Bengkel MS ISO ( Part One)...

Assalamualaikum...

Hari ni mula berbengkel ISO @ Quality Hotel,Shah Alam sampai la hari khamis ( 30 Mac 2012)

cc: Lyly YAna & Shamiza Sham

jom kita zoom in dalam bilik hotel ni..layan...
 
kami tido bertige...muat x?....hihi


bilik airnya beso...tak muat atas katil boleh la tido kat sini...hikhik


make up time....

Entry pendek untuk hari ni...janji belog mummy tidak bersawang...:-)

 
 





































 

Sunday, March 25, 2012

Malam nie berteman....best!!!

Assalamalaikum

Malam ni happy sesangat dan cukup bermakna dari malam-malam sebelum ni...tak sangka sebab ada jugak orang yang sudi nak temankan aku malam  nie.Slalunya kami anak beranak je la yang memeriahkan rumah kami...Walaupun macam tu keadaannya, aku tetap happy...

Tapi malam ni lain sangat rasanye, bila ada orang yang temankan...

Sebab...boleh makan bersame...borak-borak...hish...best  la....

Apepun, aku nak ucapkan terima kasih sangat sebab sudi menemani aku malam nie...walaupun 1 malam, sudah cukup membuatkan aku bahagia...lepas ni, sila-sila le dtg lg ye.maaf kalau layanan kurang memuaskan....

tengs..tengs....tengs again...


cc:Lyly YAna,aisheitru,Shamiza Sham

Tuesday, March 20, 2012

Letihnya dia..

Assalamualaikum...

Bermula dari semalam akvitviti persekolahan pun bermula..Maknanya tugas aku hantar dan ambik anak sekolah pun kena berjalan seperti biasa..Nak dijadikan ceriter semalam masa ambik kakak Hanna balik sekolah agama (petang), aku tengok muka dia..nampak letih sangat..hehe..maklumlah, last week kan cuti sekolah..time cuti rutinnya bangun lambat..dah sekolah kena bangun pukul 6 pagi..non stop tak de rehat terus pegi sekolah agama plak..

ciannya anak mama..tak pe sayang..bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudiannya ye..

Rumah aku ngan sekolah dia lebih kurang 5 minit je..Sesampai je rumah, cepat-cepat die keluar dari kereta. Ingat nak pegi mandi ke apa..rupenye...

Ops..!ade botol..

Terus lena dibuai mimpi..emm..penat sangat la tu..meh mama nyanyikan lagu..
tidur la...wahai pemaisuri ku...tidur la..pejamkan mata...lalalala....

Friday, March 16, 2012

Chicken Dance

Assalamualaikum...

Salam Jumaat yang penuh barokah....semoga kita semua di bawah lindungan dan rahmat Allah S.W.T..amin.. Hari ni nak upload video My Cute Princess Hani..Hani suka sangat muzik lagu Chiken Dance..Pantang dengar satu badan bergoyang..Hari tu bawak Hani pegi karnival, Dj nye pasang background lagu chicken dance ..time tu gak dia berjoget..tak peduli pun orang dok tgk dia..janji dia happy... layann ye....

video
Asal Dj tu bercakap die berenti bergoyang..

video
Kemain lagik..

p/s: kanak-kanak kalau bab berjoget x payah ajor..betul x? tau aje sendiri..

Thursday, March 15, 2012

Jamu Perawatan Wanita

Assalamualaikum...

Tengahari Khamis yang ngantuk ni...aku cuba nak apdet belog mummy supaya hilang sikit rase mengantok aku ni..tapi nak cite pasal ape ye....? emmm.... Okey, semalam pas balik keje pegi singgah Pasaraya Kassim kat Sg Besar, mak aku suh beli pencuci muka dia. Pasaraya Kassim ni kalau yang dok area Sabak Bernam ni tau la sebab barang2nya murah pastu  dia ala-ala macam Pasaraya Mydin tu..Ade jual barang basah, barang kering, jamu2 dan macam-mcam lagi la..

Sambil ronda-ronda kat tempat jamu-jamu tu aku ternampak 1 jenis jamu yang dah lame aku nak cube. Korang pernah cube tak makan jamu ni...?

Tak bape cantik aku snap..sori la ye

Menurut kata ofismate aku yang dah pun mencube, jamu ni memang elok sangat bagi untuk wanita-wanita lepas bersalin dan yang nak jaga kesihatan. Maklumlah orang pompuankan..bile dah bersalin banyak kali ni badan pun dah mula sengal2..kebas sane sini (aku la tu..hikhik). Pastu dia ade cakap suami die selalu puji.. no komplen2..hihi (apa tu?). Lagi satu, anak dara tak digalakkan makan tau...May be takut panas sangat kot...hehe.

Isi dalam...

Berwarna warni paketnye..

Time nak makan opkos la after meal ..diambil 1 biji 1 hari. Tapi yang peliknya jamu ni, kita kena makan ikut hari yang diorang dah tetapkan tau..Pelik kan..? Tak pernah dengar aku. Nak tau, meh aku detailkan lagik...:

  • Paket hijau tu kena makan hari Isnin dan Khamis sahaja.(Untuk mengurangkan keputihan dan bau kurang sedap pada organ khusus wanita)
  • Paket kuning nak kehijauan tu kena makan hari Selasa ngan Jumaat ( Untuk awet muda)   
  • Paket oren cair tu plak kena makan hari Rabu ngan Sabtu. (Untuk memelihara kesihatan kulit dan menyegarkan badan)
  • Paket kuning pekat tu kena makan hari Ahad (Untuk mengekalkan stamina) 
Kenapa ntah kena macam tu. Cuba je la dulu. Kot-kot ok ke kan..malam tadi dah start makan..Bau jamunya kuat sikit. tapi aku telan je..nak sihat....hehe. Harap-harap berterusan la. Nanti orang kata angan-angan taik ayam plak..hihi. Meh la cuba same..kita share hasilnya...




Wednesday, March 14, 2012

Main Dalam Kotak

Assalamualaikum..

Start hari isnin lepas anak-anak aku mula cuti sekolah..maknanya masuk hari ni dah 3 hari gak aku dok lepak tak kalut nak ambik hantar diorang pegi sekolah..relex sikit. hihi.. Cuti ni aku cam tak de plan je nak bawak diorang pegi mana sebab singkat sangat cutinya..So, aku ambik keputusan bawak diorang balik rumah mak aku je la. Tak la sunyi mak ngan ayah aku tu kalau diorang ade. 1st day cuti si Farihin ade mintak sesuatu ngan mak aku..

Farihin : Uwo..ade kotak tak?
Uwo (nenek): Nak buat ape?(sambil potong ayam)
Farihin : Ade la..huh(dia ni mmg garang sikit) nak 2 tau..
Uwo : Kejap ye uwo carikan..

Pegi amik kotak..

Uwo: Farihin nah kotak..
Farihin: Ada pun..(bukan nak cakap terima kasih, sabo je la) Hani ...jom main kotak nak..
Hani: yeay..yeay..otak...(sambil lompat2)


kemain seronok lagi ...

Muka puas hati dapat kotak

comotnya adik...

Bosan tahap gaban agaknya anak-anak aku ni sampai main dalam kotak..Ciannya la...cuti tak ke mane..tak macam anak orang lain, dapat pegi bercuti ke tempat2 yang menarik macam Sunway Lagoon, Genting Highland ..Nanti la ye anak3. Cuti sekolah akan datang mama bawak korang pegi jenjalan ye..

Tunggu......!!

Tuesday, March 13, 2012

Hantaran Bertunang Polkadot..

Assalamualaikum...

Emmm...belog mummy nie asyik tenggelam timbul je kan..entah la..bile agaknya boleh 'maintain' untuk terus menerus menulis n3 kat dalam ni..walaupun belog mummy tak sepopular and tak ramai yang follow macam belog-belog yang lain tu, tapi rasa sayang kalau tak diisi..sebabnya belog ni untuk jadi kenangan tentang kehidupan mummy..

Okey la, berbalik title asal..Hantaran Bertunang Polkadot ni adalah tempahan dari ofismate mummy cik Lyly YAna..dia nak bagi kat bespren time dia sekolah dulu..namanya Ikin..konsep untuk hantaran ni Lyly serahkan sepenuhnya kat mummy macamana nak buat janji tak lari dari tema Pink kaler...So, ini la hasilnye...tara...


Dalam box hantaran..mix filling..


Tak tau la ok ke tak..harap-harap Lyly puashati..

Tukang susun dalam box..my lil princesse..tq darling..

Thanks again Lyly..kalau sudi order le lagi..ahakss..Pada sesapa yang sudi nak order tempahan insya Allah sentiasa dibuka..boleh pm kat inbox FB ye..

c u...!!!

Tuesday, March 6, 2012

Apam Lady Bird Vs Bee Vs Angry Bird..

Assalamualaikum..lagi-lagi n3 polkadotkan..Jemu ke?..Jangan la jemu sebab n3 kali ni nak tunjukkan  apam polkadot dah bertukar menjadi apam angry bird, honey bee ngan lady bird..1st time buat corak-corak cam gini.. walaupun buruk giler tapi menjadi gak la...hehehe


100 biji untuk Majlis Cukur Rambut dan Akidah anak sedara aii...
Izzul Nur Zulaikha

c u..!!!


background