Saturday, November 24, 2012

Ulangtahun saye....

Assalamualaikum..

Hari ni 24 November 2012 genap umur aku 32 tahun..alhamdulillah aku masih diberi nafas untuk terus hidup dimuka bumi Allah ni...bersyukur gak sebab Allah masih bagi peluang kat aku untuk aku tingkatkan iman..ilmu dan amal selagi hayat ini ade..aku juga berdoa semoga hidup aku bersama anak3 akan bahagia di dunia dan di akhirat...pasal jodoh plak..doa2kan la semoga seruan jodoh buat aku akan ade..aminnn..hehe..

Walaupun besday aku ari ni, semalam kengkawan da wat suprise party...terkezut aku...hehe


Kek cantik dan sedap...


Best menu yg ade tu, diorang masak sendiri tau..xmain la oder2 ni..hehe. tererkan diorg..ade nasi minyak...ayam kurma..kek batik..popia goreng..daging goreng kunyit..durian crepe (fevret tu..) koktail..jus tembikai..itu je yg aku teringat..Mmg marvelos lah..

For my frenz..aku betul2 terharu..gembira..ngan korang...frenship 4 eVer okey...

Itu cite semalam...celebrate besday ari ni, adik beradik pakat wat family day kat Kalompang Resort...family day ni sambil2 eratkan ukhuwah ngan celebrate besday aku ngan habib (kengkononnye...) xde kek2 pun...hehe



Aktiviti kami kat sini ialah...

Sampai-sampai je, borak2 pastu makan...

Dah kenyang, beredam dalam kolam...

Dah puas mandi kat kolam, p berendam dalam sungai plak..

Itu sebahagian aktiviti siang td....dah seharian mandi manda, barulah kitorang check in ..

Chalet family aku ngan family adik..chalet ni double story..yang ni gambar belah bawah....yang kt atas tak amik gambo..designnye gitu jugak....

Malam plak BBQ time...

Nyum..nyum...

Lapor ye anak2...

Huarghh...ngantoknye..cukup dulu la story ari ni...

Sekian, terima kasih...♥♥♥



Monday, November 19, 2012

Berkhatan..

Assalamualaikum..

Musim cuti sekolah ni ibu bapa amik kesempatan untuk khatankan anak..termasuk la aku. Lama dah plan nak khatankan anak yg sorang ni, tapi ade je halangan...Hari sabtu yang lepas aku nekad nak sunatkan jugak budak ni. Klu tak buat sekarang, akibatnye bertangguh lagi la jawabnye..pastu tau2 da besar.. Bile dah besar lagi susah nak sunatkan sebab die dah tau sunat tu sakit....

Agak2 sape nak kena sunat ye ..Farihin..? Bkn ler..

|
|
V


Ini le budak yang belum lagi bersunat..hehe..

Ceria sebelum nak p klinik..

Sampai klinik doktor tanye farihin ke yang nak kena sunat...aku cakap: bukan..adik die hani ni yang nak bersunat..than Doktor cakap: bertuah betul mamanye...hehehe. 
Berdebar2 aku time die nak disunatkan..takut meraung2..tapi alhamdulillah Allah beri kekuatan kat die sikit pun tak menangis..bagus anak mama...


Dah selesai...syukur...


video

Rakaman video wat kenang- kenang ...♥♥♥

Friday, November 16, 2012

Cuti Maal Hijrah 1434..

Assalamualaikum..

Hari ni genap 1 muharram 1434 hijrah..alhamdulillah..aku masih diberi peluang untuk terus bernafas dimuka bumi Allah ini..aku berdoa, semoga tahun ini aku sekeluarga hidup dengan barakah Allah dan dijauhkan dari malapetaka dan fitnah dunia...aku juga berdoa korang pun macam tu juga..aminnnn..!!!

Biasenye time maal hijrah ni public holiday..Disebabkan cutinye cume 1 ari je..aku decide tak yah la balik kg..weekend nnti boleh balik.. so, aktiviti aku ngan anak2 hari ni dimulakan seawal jam 8.00 pagi..dah janji nak jumpa kak ida dari takaful ikhlas kat Petronas BNO..nape dating ngan dia.? Sebab nak amik roadtax kete mak aku la..hehe


Pas jumpe Kak ida..aku ngan anak2 g sarapan kat Kedai Tanah Lesen..dekat je ngan umah aku..kebetulan hari ni ade pasar pagi kat situ. Pas minum pegi cuci mate kat pasar tu..lupe nak snap gambar...pasar pagi tu best tau..

Dah abis meronda kat pasar tu, dalam kul 9.00 kitorg pegi cari remis kat pantai sg.lang..kenal tak remis..?
Anak2 aku memang suke cari remis sebab peluang diorang nak main pasir..bijak..bijak..

Itu le remis..dapat banyak tu je ..syukur la..

Kitorang cari remis tu sampai pukul 10.30 pagi...pastu balik rumah kitorang buat operasi gotong royong bersihkan luar rumah plak..semak bebeno...

Bersih tak...boleh la kan...gmbar laman yang semak tu aku lupe nak amik...lain kali aku tunjuk ye...hehe

Dah abis bergotong royong dalam kul 12 tengahari..time untuk main masak2 plak...aku masak simple je sebab dah kepenatan..lagipun nak simpan tenaga sebab petang ade aktiviti lain plak..

Pukul 5.30 petang...aktiviti kitorg p memancing...best wooo....

Best sangat sebab dapat banyak ikan...
Mak datin tu bergaye sebab ikan die yang paling besor....


Budak kecik ni pun join sekali..
Izzul nur zulaika......

Kitorang abis mancing dekat kul 7 petang...

Sekian terima kasih....♥♥♥

p/s : walaupun kami tak gi berholiday macam orang lain..kami tetap rase enjoy......;)



Wednesday, November 14, 2012

1st day @ Taska..

Assalamualaikum...

Start dari hari ini Hanna ngan Farihin terpaksa aku hantar ke Taska..sebabnye cuti sekolah kan dah mula so, kena la dok kat Taska sementara aku gi keje..


Taska Ummu Selamat ni
bawah Institut Perakaunan Negara...berjiran ngan ofc aku..


Satu2nye Taska kat Sungai Lang ni..


Suke anak2 aku bile tengok ade playground..


Malu la plak nak masuk...ni tengah berbincang sape yg nak masuk dulu..macam2 hal..

Lepas antar diorang aku terus gerak pegi ofc..Sepanjang hari aku dok risau mengenangkan diorang ok ke tak kat Taska tu. Akhirnya persoalan pun terjawab..time petang aku amik masing2 happy n ceria..pastu cikgu pun cakap diorang ok n senang nak dijaga..syukur alhamdulillah..lega hati aku..


P/s : aku risau sebab dari diorang lahir sampai dah besar ni..inilah first time diorang dok kat Taska...Selalu dok kat rumah pengasuh je..hehe..♥♥♥


Friday, November 9, 2012

Lastday Farihin kat Prasekolah...

Assalamualaikum...

Pagi ni lepas program bacaan yassin kat opis, aku terus g sekolah farihin sebab ada sesi menandatangani buku report card dan ade jamuan untuk anak2 ngan ibubapa..


Penerangan dari Cikgu Baidah tentang prestasi murid2..

So far..cikgu terangkan yang murid2 ni tak de no. Kedudukan dalam kelas. Diorg dinilai dgn 3 kategori 1. Telah menguasai  (TM) 2. Sedang maju (SM) 3. Belum maju (BM)..so, farihin dalam kategori TM..alhamdulillah...walaupun mcmtu cikgu pesan suh die byk latihan membaca untuk lebih lancar sbb next year dah darjah 1 pelajaran lebih mencabar...

Lepas tandatangan report card, sume ibubapa dijemput untuk ke jamuan yg disediakan..meriah gak la..ngan kepchi, kek, aiskem n macam2 lagi la..

Nyum..nyum..

Dah selesai jamuan, cikgu bagi cenderahati kat murid2, sambil2 bermaaf-maafan ngan cikgu..


Kata cikgu: belajar rajin2 ye .. (baik cikgu...)

Semalam sekolah dah buat hari konvokesyen..memandangkan farihin tak datang atas sbb2 yg tak dapat di elakkan, makanya hari ni la nak amik gambar untuk kenang-kenangan. Tapi tengok la tu muka die..monyok sebab taknak pakai jubah konvo tu...


Tamat sudah....

Semoga ilmu yg dipelajari di prasekolah dapat dimanfaatkan 
Time darjah 1 nanti..Insya Allah..


P/s : tak ade entry tentang hari kecemerlangan anak2 sebab anak2 tak datang time tu..ape pun..tahniah buat anak2 saye...

Thursday, November 8, 2012

Check out....

Assalamualaikum...
Syukur alhamdulillah hari ni last day @  Hotel Seri Malaysia, Genting Highland..seronoknye..tak sabar nak jumpe hero ngan 2 org heroin kat umah tu..diorg pun hari2 dok tanye bile mama nak balik ni...baru jap td tepon bgtau kat diorg mama balik ari ni tau..yeayyy...bersorak memasing....hihi

Sebelum nak check out kena presentation hasilan bengkel yang kami buat. Seperti biase yg akan bentang al- fadhil ketua unit yang berkaliber la kan.ngeh..ngeh..aku tukang control laptop jew..:p



Wajah keceriaan 2 panel..ustazah Zawiyah ngan ustazah Juriah..maklumlah dah nak balik..hehe..Terima kasih sesangat kepada ustazah berdua..


Untuk kenang kekenangan....


Check out sudah....

Kalau panjang umur Insya Allah datang sini lagi..

Selamat tinggal Hotel Seri Malaysia...♥♥♥


Wednesday, November 7, 2012

2nd day...

Assalamualaikum..

Hari ke-2 kat Hotel Seri Malaysia untuk menyiapkan Modul kursus tahun depan.Hari ni sume panel yang dijemput dah banyak yang hadir berbanding semalam..so, perbincangan hari ni lebih hangat dari biase....hehe..amik tagline hot fm plak.kuikui..memasing khusyuk dan sibuk ..aku je yg buat2 tak sibuk dok amik gambor sane sini..hehe..


This is my group..fokuskan mereka..

Antara ahli panel group aku ialah Ustazah Zawiyah bt Hassan..aku suke jemput ustzah ni sbb die senang nak bawak berbincang, low profile dan yang paling penting tak kerek cam sesetengah ustazah yang glamer2 tu..die kategori glamer ape sbb die salah sorang mursyidah program Ustazah Pilihan kat astro tu..kire public figure jugak la kan..

Aktiviti lepas lunch, g tinjau2 Genting Strawberi Farm..Tempatnye kat belakang hotel ni jer..best..best..best...dah rase mcm kat cameron...

Posing memosing ..hehe

...i likee....

Belek2 je..tak beli pong..ekekke

Dah abis ronda kat situ, masuk balik dalam dewan untuk teruskan bengkel..

Sekian, terima kasih...♥♥♥

Tuesday, November 6, 2012

Hotel Seri Malaysia, Genting Highland...

Assalamualaikum..

Start ari ni 6 Nov 2012 until 8 Nov 2012 aku akan berkampung kat sini..untuk ape..? Untuk menjayakan Bengkel Pembinaan Modul 2013 ILDAS. Kalau nak diikutkan mmg malas nak pegi sbb tak bape sihat..uhukhuk..tapi dah keje kena la gagahkan diri untuk pegi..

Perjalanan yang berliku liku..



Sikit lagi nak sampai hotel..


Alhamdulillah..dlm kul 11 kitorg pun sampai hotel ni..
Tapi yang sodeynye sampai je sini tak leh nak check in plak..huhu..

Hmm..memandangkan kul 3 baru boleh check in..masing2 pakat g jalan dulu. Tempat  yg terdekat genting sky way.. boleh la..




Panorama Genting Water Park..tengok je la..

Dah penat berjalan2..kitorg g balik ke hotel untuk check in dan sesi berbengkel pun akan bermula...

Sekian, terima kasih..♥♥♥
  

Sunday, November 4, 2012

Gelagat anak2 @Hospital sg buloh

Assalamualaikum..

Lamanye tak apdate..so, untuk aktifkn belog aku ni nak download pic kanak2 riang @ sepital sg buloh selama 2 hari berkampung kat sepital ni..alkisahnye ayah aku kena opret mate..so, berlegar2 la kami 4 beranak kat sepital tu..sbb kanak2 tak boleh masuk..layan je la gmbornye ye..

Hari pertama ( 30 oktober 2012)...









Hari kedua (31 oktober 2012)...







Sekian terima kasih...♥♥♥


background