Friday, January 25, 2013

Macam-Macam Hani...

Assalamualaikum...

Nak merakamkan gelagat Hani dalam usia hampir 3 tahun..

video
Baca al-fatihah..tapi perlu perbaiki..


video
Lagu ram-ram pisang..neneknye ajor...


video
Apo Kono Eh Jang versi Hani...

video
Lagu Anak Nabi Kite..

video
Doa Dhuha...

Selamat mendengar...hehe






Sunday, January 20, 2013

Gold Coast Morib Water Theme Park Resort...

Assalamualaikum...

Beberape hari ni terhenti jap apdet belog...bukan sebab busy ke ape..sebab M.A.L.A.S....padahal bukan susah pun nak apdet..maklumat sume dihujung jari tinggal nak ke tak nak...okey la.Hari ni aku bersiaran dari Banting, Selangor..kena tulis selangor..kot2 ade silent reader tak tau Banting tu kat mane kan..(ade ke yg baca...hehehe). Aku stay sini sebab ade kenduri kawen umah nenek sedara kat sini. 

Petang semalam abis tolong rewang ape yang patut aku ajak anak3 pegi Gold Coast Morib Water Theme Park Resort. Dari umah nenek aku tu lebih kurang 20 km jer...Seronok kemain anak3 aku kalau kata nak pegi mandi manda..sebab sktiviti yang paling diorang suke....berendam.....

Best....


Ya Allah serabainye rambut Hani....

Briefing dulu sebelum mandi...maklumlah..aku sorang yg nak mantau..hihi

Hanna and Hani...

Hanna..Farihin..Hani..

Hani lagi...hehe..

Dan Hani....:)

Banyak gambor Hani sebab budak yg 2 orang lagi tu jauh sikit dari aku..
Aku tak boleh nak tinggalkan Hani..Hanna ngan Farihin tak pe..insya Allah pandai jaga diri..itu pun aku tengok-tengokkan  jugak dari jauh.

Dah puas mandi, lapor la plak ye.....



Puas jugak la diorang mandi manda kat situ..Dari kul 4.00 sampai kul 6.00 petang..Tak byk snap gambar time mandi sebab aku pun mandi gak..hehehe.
Lepas mandi posing lagi buat kenang - kenangan....








Banyak tolong aku jaga adik2..thanks kakak....


Hai mama...

Nak jugak...amik sendiri..siankan..huhu


Last picture sebab pastu bateri phone pun abis....huhu..

Happy sangat bile dapat buat anak3 happy..
Lain kali kite menginap kat sini ye anak3..
mesti lagi syiokkkkk...!!!!!






Tuesday, January 15, 2013

T-Shirt Jameela Muslimah Exclusive (Part 1)

Assalamualaikum...

Hari ni, aku nak memperkenalkan T-Shirt Jameela Muslimah yang sangat exclusive..berfesyen dan moden..Biasenye bile dikatakan baju muslimah..mesti orang cakap tak trendy..tak stylo untuk di pakai..Padahal bila kite memakai baju fesyen muslimah ni sebenarnye lebih selesa dan sopan gitu...hehehe..Kenape dipanggil baju muslimah...?
Sebabnye fesyen baju muslimah mesti labuh sampai ke lutut..sebab tu la...(pandai2 aku jer...hahaha)

Tak mo bebel lagilah...jom cuci mate..Kalau berkenan grab satu...:)


Code : JA 105 Q

Price ~ XS, S, M, L ,XL Normal Price:RM55.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL Normal price:RM58.00 

MATERIAL : FABRIC RAYON COTTON
COLOR : PINK FLORAL PRINTED

Code : JA 105 R

Price ~ XS, S, M, L ,XL Normal Price:RM52.00 
Price ~ 2XL,3XL,4XL Normal price:RM55.00 

MATERIAL : FABRIC RAYON COTTON
COLOR : TURQOISE BASE FLORAL PRINTED

Code : JA 129 A

Price ~ XS, M, L, XL : RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

MATERIAL : FABRIC INTERLOCK
COLOR : BLACK BASE FLORAL PRINTED


Code : JA 105 P

Price ~ XS, S, M, L ,XL :RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

MATERIAL : FABRIC RAYON COTTON
COLOR : OFF WHITE BASE MIX FLORAL PRINTED
—  


 Code : JA 105 M

Price ~ XS, S, M, L, XL : RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

Material : Fabric Rayon Cotton
Color : Floral Printed Purple



Code : JA 105 L

Price ~ XS, S, M, L, XL : RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

Material : Fabric Rayon Cotton
Color : Floral Printed Purple


Code : JA 129 B

Price ~ XS, M, L, XL :RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

MATERIAL : FABRIC INTERLOCK
COLOR : PINK BASE FLORAL PRINTED

"Please Bear in Mind That Photo May Slightly Different From Actual Item in Terms of Color Due to the Monitor's Display"


Code : JA 122 F

Price ~ XS, S, M, L ,XL :RM55.00 
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM58.00

MATERIAL : FABRIC RAYON COTTON
COLOR : MARRON BASE ZEBRA PRINTED



Code : JA 129

Price ~ M, L, XL : RM52.00

MATERIAL : FABRIC INTERLOCK
COLOR : BEGIE BASE FLORAL PRINTED

"Please Bear in Mind That Photo May Slightly Different From Actual Item in Terms of Color Due to the Monitor's Display"


Kod : JA115E
Material : Cotton
Color : Black Mix Blue Polka Dot
Harga : RM52 (add RM3 for 2XL - 4XL)
Ready Stock : XS - 4XL

CODE:JA 115A
MATERIAL:SINGLE JERCY
COLOR: BEIGE MIX GREY FLORAL PRINTED

Harga:
XS-XL RM52
2XL-4XL RM55


Code : JA 115 B

Price ~ XS, S, M, L, XL : RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL:RM55.00

Material : 100% Cotton
Color : Grey

"Please Bear in Mind That Photo May Slightly Different From Actual Item in Terms of Color Due to the Monitor's Display"

Code : JA 115 C

Price ~ XS, M, L, XL: RM52.00
Price ~ 2XL,3XL,4XL :RM55.00

Material : 100 % Cotton
Color : Maroon mix Floral
 

Cantik-cantikkan...klu nak tengok lagi leh Klik Sini.




Friday, January 11, 2013

Berkualitikah.....???

Assalamualaikum....

Emm...baru ni aku telah menerima Anugerah Pegawai Berkualiti untuk bulan Disember 2012 kat ofis. Kire aku penutup untuk tahun 2012 bagi penerima anugerah ni...syukur alhamdulillah..aku dipilih oleh Allah untuk dapat anugerah ni..ialahkan..klu Allah tak gerakkan hati kawan2 untuk pilih aku, maybe aku takkan dapat...kan...!!

Gambar ehsan dari Shamiza Sham..moknye aku..
boss nampak kecik jew...hehe

Untuk pengetahuan korang, pemilihan dibuat tiap2 bulan..setakat ni 1 org untuk 1 bln..kalau ramai2 kang pening bos nak kuar bajet beli hadiah..hehehe. tp kalau ramai yang dapat lagi bagus kan...hihi....Uols nak tau tak kenape namenye pegawai berkualiti..? Sebab pegawai a.k.a kakitangan..yang berkualiti tu pulak pencalonan dipilih mengikut 10 kreteria.  Kalau markah tinggi layak la untuk dapat...Persoalannye adekah sebenarnye aku betul2 berkualiti..? Aku pun tak tahu..hehe..ape pun syukur sekali lagi..

Antara gift yg aku dapat....

Sijil penghargaan...


Surat kebenaran untuk parking kat depan lobi 
sampai 31 hb Januari 2013

Segan nak parking kat lobi ni..maklumlah..kete buruk je....:)

Alah....lupe plak name benda alah ni...

Tuala...suh aku selalu mandi kot...hehe..

Ape pun aku nak ucapkan terima kasih kat kawan2 yang calon kan aku...terima kasih gak kat pengurusan bagi hadiah yang sangat bermakna tu..dan Insya Allah aku akan melaksanakan tugas dengan lebih baik di masa2 hadapan..




Thursday, January 10, 2013

Rahsia Sifat Anak Ke - 2...

Assalamualaikum..

Pagi ini anak aku yang ke - 2 buat hal sebelum pegi sekolah..Bile die buat hal pagi-pagi mood aku pun berubah...hampir-hampir nak bertukar jadi orang hijau...huhu..ape yang die buat..? emm..tok sah citer la yang tu..kang tak pasal2 mood aku yang da cool down sikit ni, membara balik....

So, sampai je ofis..bukan nak tengok ape keje nak buat..tapi dok bukak FB..hehe...tengah dok tengok status2 pagi ni, ternampak status friend FB share tentang fakta anak ke - 2.. cer korang baca kalau korang ni anak ke - 2 ke..ade anak ke - 2 ke (bini ke - 2 tak termasuk okeyyy...!!!)  sama ada fakta ni tepat ke tak...
Meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!


ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia
kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah
jawabnya, boleh dipujuk tapi
selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.

So....korang rase tepat tak..?? Pada aku, fakta ni 90 % tepat mengambarkan sifat anak ke - 2 aku..Memandangkan sifat anak ke -2 memang macam tu, maknanye aku kena sabar sikit dengan perangai anak no. 2 ni..dalam mase yang same aku kena sentiase berdoa semoga die menjadi anak yang soleh..anak yang mendengar kata..dan berjaya di dunia dan di akhirat..Insya Allah...
Meh kenal dengan anak aku yang ke - 2 ni....

Nama : Muhammad Farihin bin Mohd Fitri
Tarikh Lahir : 9 September 2006
Umur : 7 tahun (tu gambar mase umur 6 tahun...)

p/s: Manusia boleh berubah ke arah yang lebih baik dengan cara berusaha dan berdoa...

Wednesday, January 9, 2013

Menu Sarapan Pagi...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah pagi ni dapat menikmati sarapan untuk tenaga hari ni...Korang sarapan ape pagi ni..Kite kat Malaysia ni kaya dengan makanan..ade gak orang yang mati sebab terlebih makan..Jangan la aku mati sebab terlebih makan..teruk beno rasenye..

Antara yang aku ngap sarapan ari ni...

Nasik lemak + sambal sotong + telur hancus + roti bakar
Air fresh orange...

Bubur nasi ...

Dessert: puding roti...Suke sangat..

Dah Isi perut kt hotel..sampai JAIS makan lagi....

Dah disediakan... makan je la kan..hehe

Hmmm...makin bam..bam..la badan aku...hehe

P/s: Amalan sunnah nabi..kena berhenti makan sebelum kenyang...
Sekadar renungan bersame...peace...!!!

Saturday, January 5, 2013

Panorama petang @ Sekin Hotel & Resort....

Assalamualaikum...

Setiap hujung minggu, aku mesti balik umah mak sebab Baby cute hani kan dok ngan mak.Weekend je la baru dapat jumpe die. So, bile petang die mesti ajak aku pegi jalan2. Plan asal nak pegi pasar malam tapi Hanna ngan Farihin ajak pegi Sekin Hotel & Resort sebab nak pegi tengok ikan-ikan yang dibela kat situ sambil-sambil menghirup udara
petang yang nyaman....

Emmm...nyamannye...angin sepoi2 bahasa....

Gigih mak aku nak turun...risau aku..jatuh plak kang..;)

Smile.....

Apsal la mulutnye gitu..:P



Dua-dua cute kan....wakakakka....

Kemain lagi kan....

Dok cari cengkerang siput...

Ala kakak......hehe

Bergaya sungguh...



Kolam ikan..



I love u mak....

Ikan yang tak sabar nak makan....

Aktiviti kami petang ini cukup buat kami happy....
Syukur alhamdulillah..♥♥♥


background