Thursday, January 9, 2014

Anak-Anak Meal Shakes Shaklee

Assalamualaikum...

Mood berbelog dah kembali....lama jugak aku penyepi dari berbelog. Last apdet pasal gla complex shaklee.  Entry date on 19 Julai 2013...Sekarang dah tahun 2014..
Lame betul aku abaikan belog ni..Bile baca belog orang lain teringin jugak nak aktif balik. tapi angan2 je yang lebih..buat idak...hehehe

Okey la..first entry untuk tahun 2014..nak wish happy new year kat semua lah..rasenye tak lambat lagi kot nak wish kat korang..baru hari ke-9 untuk tahun 2014...apa azam korg...nak kurus? nak tamatkan zaman bujang? nak tambah anak? whatever la azam korang tu apa... aku doakan semoga akan tercapai...

Masuk ari ni dah 6 hari anak-anak mula bersekolah untuk tahun 2014.. Hanna dah rejah 3..Farihin rejah 2...hani pulak baru mula melangkah dialam persekolahan,umur Hani baru 4 tahun tapi dek sebab keinginnan die nak pergi sekolah..ku turutkan jua...wahahaha.. Hanna ngan Farihin dulu sekolah start umur 5 tahun. Kire Hani ni pecah rekod sekolah awal la...haha


 comey tak kak ton...!!!! 

Hani sekolah kat PASTI AL-HIDAYAH BNO..orang2 sabak bernam tau la ape benda BNO tu..
sekolahnya jauh sikit dari umah aku tapi sebab nak transit sampai petang, tak pe la jauh sikit..

Peace yeow...!!

Sekolah baru Hani..

Dari dalam kereta nampak ada sorang budak ni nangis raung-raung tak nak sekolah. 
Kelemahan Hani kalau tengok orang nangis...die nak nangis jugak...
Sudahnya tak nak turun kereta. 
Tapi bile aku gunakan azimat pujuk memujuk supaya jangan ikut nangis, 
die pon kate.."Jom la keluar kereta mama"...yess...berjaya...!!!!

Hari pertama sekolah...cikgu bagi main lego dulu...
Mak-mak sibuk daftarkan anak masing2...

Borang pendaftaran untuk sekolah dan transit sampai pukul 5.30 petang

Hari Kedua sekolah....

Dah dapat baju uniform rasmi sekolah...

Baju masa mula-mula daftar tu, baju Hanna time 5 tahun.
Setakat hari ni, alhamdulillah Hani happy je pergi sekolah..
Mudah-mudahan semangatnye berterus..Insya Allah...

Cerita Hanna dan Farihin Sekolah...
Rutin sebelum ke sekolah..

Seperti biasa..mulakan sarapan pagi dengan ambil
Meal Shakes Shaklee + susu dutch lady instant + milo..
pastu amik jugak biskut atau roti atau nasi goreng (itupun kalau mamanya rajin buat la....haha)
Meal Shake tu ape ek..? sat lagi aku detailkan ye....tunggu...!!!

Gigih memikul beg...

Boss duduknye kat belakang...

Wajah-wajah penyejuk mata..dan ahli syurga saya...

Aku selalu berdoakan semoga anak3 ku ini menjadi anak - anak yang soleh dan solehah..diperindahkan akhlaknye..dipermudahkan dalam menuntut ilmu.. diberi kefahaman dalam agama dan mendapat kebahagian hidup didunia dan diakhirat..Aminn....!!

Emm.. nak tau tak apa kaitan anak3 aku dengan tajuk Entry kali ni...? 
haaa... kaitannye ialah anak3 aku sekarang kekal sihat semenjak consume Meal Shakes ni. 
Start bagi diorang minum bulan 5 tahun lepas. Sampai sekarang still bagi lagi. 
Punca aku try amik Mealshake ni sebab anak3 aku antibodi tak kuat pastu kerap sangat demam. Kalau demam pakej 3 sekali demam...Runsing tau bile diorang asyik demam je. 
Sampai pernah sekali nyaris3 tiga-tiga nak kena tahan wad...Alhamdulillah tak jadi. huhu.
Betullah kan setiap penyakit ade ubatnya..kecuali mati..
tinggal kite je yang nak tak nak berusaha dan berikhtiar untuk cari penawarnya..
Panjang lebarnya kan....hahaha...ni kire testimoni diri sendiri la ni...ngeeee...

Mealshakes tu ape ye....? Jom Baca...
Meal Shakes Shaklee
Meal Shake Shaklee

Meal Shake Shaklee merupakan suppliment multivitamin shaklee yang mudah dan pantas disediakan. 
Selain tu, ia juga lengkap dengan nutrisi untuk anak-anak yang sedang membesar.

APA KANDUNGAN MEAL SHAKE?
Meal Shake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. 
  • Meal Shake mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.
  • Meal Shake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
  • Meal Shake mengandungi vitamin B  yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
  • Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
  • Meal Shake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
SIAPA PERLUKAN MEALSHAKE?

 Anak-anak yang yang susah makan, sering demam, selsema, batuk berpanjangan, anak-anak yang berlebihan berat badan dan minuman ketika bersahur untuk anak-anak yang ingin berpuasa.

Hanya sesudu kecil dengan ambilan sehari sekali sahaja,anak-anak akan kekal aktif dan sihat.

Nak order...?
Boleh direct order ngan kitew ye

Azura binti Hamid (955304)
sms/whatsApp:019-3967189
FB: www.facebook.com/azura.hamid
page: www.facebook.com/Cintasihat (jemput like ye)

Pssst....panjang plak entry kali ni...okbai...!!


























2 comments:

Mama Idlan Irsyad said...

hehe. terbaik.

zue_ra said...

@mama Idlan
Mmg terbaik la mealshake ni....

background