Thursday, January 10, 2013

Rahsia Sifat Anak Ke - 2...

Assalamualaikum..

Pagi ini anak aku yang ke - 2 buat hal sebelum pegi sekolah..Bile die buat hal pagi-pagi mood aku pun berubah...hampir-hampir nak bertukar jadi orang hijau...huhu..ape yang die buat..? emm..tok sah citer la yang tu..kang tak pasal2 mood aku yang da cool down sikit ni, membara balik....

So, sampai je ofis..bukan nak tengok ape keje nak buat..tapi dok bukak FB..hehe...tengah dok tengok status2 pagi ni, ternampak status friend FB share tentang fakta anak ke - 2.. cer korang baca kalau korang ni anak ke - 2 ke..ade anak ke - 2 ke (bini ke - 2 tak termasuk okeyyy...!!!)  sama ada fakta ni tepat ke tak...
Meh sini baca fakta ini!!!!!!!!!!


ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih
degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia
kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah
jawabnya, boleh dipujuk tapi
selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak
pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje
keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.

So....korang rase tepat tak..?? Pada aku, fakta ni 90 % tepat mengambarkan sifat anak ke - 2 aku..Memandangkan sifat anak ke -2 memang macam tu, maknanye aku kena sabar sikit dengan perangai anak no. 2 ni..dalam mase yang same aku kena sentiase berdoa semoga die menjadi anak yang soleh..anak yang mendengar kata..dan berjaya di dunia dan di akhirat..Insya Allah...
Meh kenal dengan anak aku yang ke - 2 ni....

Nama : Muhammad Farihin bin Mohd Fitri
Tarikh Lahir : 9 September 2006
Umur : 7 tahun (tu gambar mase umur 6 tahun...)

p/s: Manusia boleh berubah ke arah yang lebih baik dengan cara berusaha dan berdoa...

10 comments:

lyly yana said...

In Shaa Allah, Aamiin..

sayang kamu selamanya..... said...

rahsia sifat anak tunggal ade x kak?anak kedua lelaki n pompuan same j k?kihkih

zue_ra said...

Td kwn kite tu share anak ke 2 je..tp boleh la nak search kat google kot..pada kite anak lelaki ngan pompuan boleh guna info ni..tinggal lagi kite je yg tau same ade tepat ke tak...:)

zue_ra said...

Amin..

intanfirdaus247 said...

Anak no 4 ada x? hehehe

CeqGu said...

Kikiki mcm nak sama jek, tp bukan anis l. Kita anak sulong hihi

zue_ra said...

Xde la sis...:)

zue_ra said...

May be hampir2..100% tak kot....

nicosikura said...

pendapat saya la.. memang hampir2 betul semua kenyataan tu.. walupun saya anak ke 5... ^_^ memang kena banyak bersabar la kalau kawan dengan anak ke 2 nie..

zue_ra said...

@ nicosikura
ya betul..pengalaman sy..anak sendiri hampir 90 % ade ciri2 tu....apa pun sabar dan syukur..:)

background