Sunday, April 29, 2012

Tinggal Kenangan...

Assalamualaikum



Itu adalah motor peninggalan arwah suami yang baru je siap di repair..nampak barukan..Sebenarnya lepas arwah suami meninggal aku biar je motor ni kat tepi rumah. Time tu rumah aku belum ade beranda lagi. Hari-hari la kena hujan, kena panas.Sampai motor ni jadi berkarat ngan pancit tayarnye..aku tak de niat pun nak biarkan motor kesayangan suami aku ni, antara sebabnye kunci motor tak tau die letak kat mane..lame-kelamaan motor ni jadi terbiar je kat luar rumah..

Dulu ramai gak yang tanye nak jual tak? Aku memang takkan la nak jual motor ni..itu ler harta peninggalan terakhir arwah suami aku. Lagipun anak bujang aku dah cakap, motor ni die punye..bile dia dah besar nanti die nak bawak motor ayah..Time tu tak repair lagi..Memang kat korang la pun..mama jage jer..huhu...

Baru-baru ni tergerak nak repair..tp aku bagitau pomen tu repair asal boleh start jalan pun da cukup..takut kosnye tinggi..Lastly, rupe-rupenye die touch up balik sampai jadi macam tu..dan kosnye rm 500.00 sahaje.okey sangat la kan..aku bayangkan mesti dekat rm 2k ker...sebab motor tu sebelum ni memang teruk la rupenye...lupe plak nak snap gambar motor ni sebelum direpair.

Ape pun, aku sangat puashati dengan hasil keje pomen ni...so, lepas ni aku akan guna semula motor ni dan jaga macam mane arwah suami aku jaga.Sikit la nak share antara kenangan paling manis naik motor ni ialah time mase baru-baru kawin dulu pegi mane-mane mesti nak naik motor...maklum la baru kawin kn...kenangan pahit plak..pegi jalan-jalan kt K.L minyak motor abis kat jalan yang tengah jammed..menyorong ler smpi stesen minyak...hmm..tp itu la semuanye hanya tinggal kenangan dalam dairi hatiku...

7 comments:

Iza Rohaiza said...

Semoga arwah tenang disana & semoga akak terus tabah demi anak2.

lyly yana said...

Alfatihah kak. Keep strong. We will always beside u okay! Muah muah!

zue_ra said...

thanks kengkawan to support me...luv uolllssss

Masfufah Mohd Sahil said...

lehla merempit p ofc kan

zue_ra said...

haha..td dh beli helmet baru...

Zefa NorAsmara said...

Kalau tgk rupa motor tu sekarang, mcm tak caya je rupa asal macam yg zura cerita..

ps: Alfatihah buat arwah..

zue_ra said...

mmg pun kak..uzur sesgt..3 tahun berjmur kat luar umah..terim kasih doakan arwah..:(

background