Monday, December 17, 2012

Check up gigi..

Assalamualaikum..

Sejak Hani lahir, tak pernah bawak die g check up gigi..kebetulan hari ni ada appointment kat klinik untuk nak tgk perkembangan dan tumbesaran Hani meningkat secara normal..pas dah timbang, ukur tinggi ngan tanye itu ini, nurse terpandang gigi hani ade karies kat bahagian atas..and atas suggestions nurse, die suruh aku bawak Hani p check up gigi terus untuk sapu cream kat gigi die biar lambat rosak..


Mood: takut sebenarnye......


Nurse tengah kire gigi Hani..xingat plak ade bape giginye..;)


Tengah sapu cream kat keliling gigi..


Time ni dah nak nangis da....sambil2 tu nurse tolong tenangkan

Nurse kate gigi Hani majoriti elok, yang rosak gigi susu depan je. Kepada ibu2 yang ade masalah gigi anaknye cepat rosak, sila pegi klinik gigi yang berdekatan untuk sapukan cream tu 6 bulan sekali ye..gi klinik kerajaan je..free of charge..hehe

P/s: sebenarnye aku baru tahu ade cream ni..ntahapepekan..anak dah tiga org pun tak tahu...hehehe

2 comments:

lyly yana said...

kalo gigi orang dewasa leh sapu cream x? heheh

zue_ra said...

kalau org dewase bukan kat gg je..nak sapu satu badan pun boleh....muehehehe.....

background