Saturday, December 15, 2012

Kelas aneka pastry...

Assalamualaikum..

Hari ni tercapai jugak hasrat aku untuk belajar aneka pastry bersama chef Noraini..Yang aku jadi excited sangat sebab tak sabor nak belajar buat cream puff..kalau tanye2 orang resepinye kadang2 orang tak mo tunjuk..so, apasalahnye keluar sikit duit semata2 untuk menuntut ilmu..kan..kan..

Selain cream puff, aku belajar buat Sardin puff, chicken pai, epal pai dan aneka jenis tart..meh aku tunjukkan gambor pastry2 tu ngan aktiviti dalam kelas..layannn...


Inti sardin puff ngan inti chicken pai..
Inti epal pai lupe nak snap..sowi ye...;)


Epal pai yang dah siap..


chicken pai


Yang 4 segi tu sardin puff...

Sume tu baru keluar dari oven..baunye menyengat..


Bahan2 nak wat Inti tart berkeju..


Inti keju yang da siap..pastu masukkan dalam pastry ranggup..


Cara letak filling blueberi....bukan feeling tau hikhik..


Setelah dilorek pakai lidi...


Tart telur..I like.....


Tart buah-buahan...

Aku entry gambor je ye..klu nak tau cara2nye kena la aku bukak kelas...ekekekekke


Ini my fevret cream puff...dalam oven lagi..tak sabor nak ngappp....!!!!


Model kuih yang tak bertauliah...hehe


Ini la hasil pembelajaran aku hari ni...


Gambor wat kenang2an..chef noraini yang pakai baju chef tu la..
Aku...yang debab tu ler..hehe..


Berjaya dapat sijil..yuhuuuu...
songsang plak gambarnye..korang pusingkan kepala kalau nak baca ye...hee

Last info, kalau ade sesape yang berminat nak ikut kelas chef noraini boleh klik SINI ye..

Sekian Terima Kasih...♥♥♥

2 comments:

lyly yana said...

erm, dap dap nye!

zue_ra said...

Marvelos la...berjaye gak belajar...hehe

background