Wednesday, May 30, 2012

Masih Di Terengganu..

Assalamualaikum...

Hari ni hari ketiga projek cuti-cuti malaysia sempena cuti persekolahan anak2. Dah hari yang ketiga ni, aku stay lagi kat Terengganu untuk 1 malam. Kenape harus stay lagi...? harus lah sebab tak gi lagi ronda- ronda kat sini..hhehehe...satu lagi penginapan ni free. Boleh lah...kalau tak..tak denye nak sewa sampai 2 ke 3 malam...Yuhuu...tengkiu tuan rumah...hehe..

Jalan- jalan cari pasal kami start lewat hari ni. Nak tengahari baru keluar rumah. Sebabnye nunggu ank2 ni bangun.Sedap betul tidownye...zzz.Bangun je budak- budak ni terus siap-siap nak ke Taman Ketamadunan Islam.Korang mesti pernah pegi sinikan. Bagus tempat ni  sebab ade Taman Monumen, Masjid Kristal dan River Cruise..tapi yang kami pegi Masjid Kristal ngan River Cruise jer..hikhik...

Masjid yang di perbuat dari besi dan kaca..
subhanallah....cantek sangat..

It' s me....

Selesai solat jamak ta'dim kat masjid tu, kami ke TTI River Cruise..(Cam jauh je kan..padehal sebelah mejid tu je..hehehe). Nak naik cruise ni kena bayor. Meh aku detailkan..:

---> Dewase = RM 15.00
--> Kanak2 ( 7- 12 tahun) = RM 10.00
--> Kanak2 ( 3 - 6 tahun) = RM 5.00
--> Kanak2 (bawah 2 tahun) = free of charge..

Ade satu lagi rate untuk warga emas..Regenye murah sikit dari yang dewasa tapi lupe plak nak nengok bape sebab tak ambik tiket tu..Korang kalkulate la sendiri untuk korang kalau nak datang sini..Kami kena bayor.....emm..biarlah rahsia.hikhik.
 
Posing dulu...smile....

Posing lagik sebelum naik bot..

Tiket kami jam 3.15 petang. Nanti kami akan dibawa mengelilingi perairan Sungai Kuala Terengganu pastu terus ke Pulau Duyung..Ni yang tak sabar nak pegi Pulau Duyung tu. Kot2 la boleh jumpe dengan ikan duyong...hiksss

 
Hani pun kena pakai jaket keselamatan ni...
ade plak saiz die...hehe

 
Itu ler Pulau Duyongnye..tengok dari jauh jer..
lagipun tak de amenda..

Naik cruise lebih kurang 45 Minit. Last location, kami dapat tengok Masjid Kristal dari sungai plak....

Tersergam indah...

 
Muke cuak jer..bile nak sampai...? Kate Farihin..
boring la dah tu..

Pengalaman yang menyeronokkan nak cruise tu. Jam menunjukkan pukul 4.30 ptg. Kami di bagitau Pasar Payang tutup pukul 4.30 ptg..alamak..salah bajet mase. Tak sangka plak tutup awal. Apalagi, cepat- cepat kami ke sana. Dalam hati, Harap2 jangan la tutup...Sesampai je kat sane, alhamdulillah belum tutup lagi.. meh sekoding batik...

 
Rambang mate..sume cantik2 belake..

Lastly amik yang kat patung tu..
kain jenis crepe, kt setiap corak tu ade diamond..simple kn..harge...?
RM 300.00...setelah tawar menawar dapat la RM 220.00..

i like..!!

Cukup la untuk hari ini
to be continue...

4 comments:

Iza Rohaiza said...

cantikla...sutera tu...murah!!

mr&mrs affendy said...

bestnya dpt pegi msjid kristal...1 hari nnt mesti kena smp sana gak..

zue_ra said...

@ iza rohaiza.
tengss..xsempat nk calling ko sbb x sangka ttup cepat..klu tau pegi jap belah pagi..huhu

zue_ra said...

@ mrs fendi..
bile2 ajak fendi ye...hihi

background