Tuesday, May 29, 2012

Travel @ Terengganu Plak...

Assalamualaikum...

Bersambung lagi episod cuti-cuti malaysia untuk hari yang kedua..Pagi tadi pas solat subuh  sambung tido lagi..cutikan..Malam tadi pun aku anak beranak tidow punye lah lena sampai ke pagi.Si hani plak, satu malam tak menyusu..huhu.kecian die.

Pagi ni program kami meronda sambil menyoping apa yang berkenan kat Pekan Rantau Panjang ni.Ramai betul orang..Pastu tak de perubahan pun yang aku tengok..masih sama macam aku pegi 3 tahun lepas.. Dek terlampau syok sangat membeli belah aku terlupe nak snap gmbr kenangan semase kat sini..Cume, ni la ade 1 untuk tatapan umum...hihik


ini pun teringt time nak balik dah..huhu

Macamane ntah boleh lupe..padahal dok meronda kat situ dari 10.30 pg sampai 3.30 petang baru keluar dari situ. Lamekan...tapi aku tak berapa membeli pun. Yang teruja, anak-anak aku sebab diorang kate banyaknye baju jersie.Dapatla beli sorang satu jersie jerman...Aku punye...? Tak yah tunjuk la ye...segan...hikss..

Semalam, aku ade story nak pegi Kota Bharukan..Kalau korang nak tau..kami tak jadi singgah sebab lame sangat tadi kat Rantau Panjang. Lagi satu, kami kan nak menginap kt Kuala Terengganu plak malam ni. Nak Ke Kuala Terengganu tu ambik mase 4 - 5 jam. Kang sampai lambat plak..

Dalam perjalanan ke Kuala Terengganu, kami singgah solat Asar di Masjid Bandar Jerteh..ape ntah name masjid ni. Nak cite kat sini..subhanallah..masjid tu cantik sangat..

 
Aku snap dari jauh jer..tapi seriusly, memang cantik ngan unik...

Selesai solat destinasi diteruskan ke tempat yang kami nak tuju iaitu Kuala Terengganu..Kat sini kami akan menginap di rumah kakak ipar kakak aku. Asalnye kami nak sewa home stay, tapi orang dah pelawa pergi je lah kan.Sekurang-kurangnye dah jimat kos...hihihi..

Tepat jam 9.00 malam kami sampai di Pantai Batu Buruk Resort untuk berdinner..Ade member belog suggest kalau pegi Kuala Terengganu jalan lupe makan ikan goreng tepung. So, malam ni nak try..test..

Tu ler ikan goreng tepungnye...marvelousss..

 
Aku punye..nasik puteh, sup tulang, ikan goreng tepung nga fresh orange gelas besar..terbaeekkk lah...

 
Anak3 semua tak mo makan nasik sebab kat sini ade menu ais krim goreng special..So, masing - masing nak mam ais krim...

Dah abis makan,cadang nak pegi ambik angin kat tepi pantai..tapi
tak sempat sebab hujan turun dengan lebatnye...Dah macam tu terus la gerak ke rumah yang kami nak menginap tu..cukup dulu takat ni. Memang penat..tapi meyeronokkan..yang lebih penting anak3 gembira..

to be continue..




2 comments:

lyly yana said...

Tempat wajib kite pegi kalo melawat tengganu, mkn ikan goreng tepung, udang goreng tepung, sotong goreng tepung.. Kt tepi pantai, kt gong badak.. Best kan

zue_ra said...

mmg best ler...sotong ngan udangnye beso2..pueh hati mkn..nyum..nyum..

background